Angelina - den söta och fina..
född: 24 maj 1982
avliden: 11 maj 2010
Fortsätt >>

Angelina föddes den 24 maj 1982 i Molkom hos fam. Johansson som då födde upp connemaraponnisar och halvblod i liten skala. Hon var som liten väldigt ljus, nästan vit, med lite brunaktig svans o man. Hon var väldigt snäll men mycket pigg o busig! Man förstod redan då att hon förmodligen skulle komma att bli lite sprallig som vuxen.
Angelinas mamma, Sandina Dara var också väldigt snäll och pigg. Man fick ligga på och inte släppa henne. Men reds hon rätt gick hon väldigt bra. Pierre, sonen till Angelinas uppfödare, hoppade 140 cm med henne! Sandina var mycket snäll och mycket ungdomlig trots att hon fick många föl (7 st på 9 år!). Angelina blev det sista fölet hon fick, då var Sandina 12 år gammal.

När sonen Pierre, som tränade och tävlade familjens hästar, hade vuxit ur Angelina byttes hon mot ett halvblodsto som hette Caro och hamnade då hos familjen Lindström i Linköping.

Hos familjen Lindström betäcktes Angelina med hingsten Tulira Highball RC 47. 1986 födde hos sitt första föl, ett litet sto vid namn Angelin (reg nr 33-86-2863). Angelin föddes gulbrunt men blev sedan en skimmel.


Tina Carlsson från Mellosa (Flen) köpte sedan Angelina hösten 1988 via Brolötens stuteri. Där stod hon för försäljning men ägdes då av Stuteri Lindevik i Lindköping (fam Lindström). Tina hade Angelina i 2 år men växte sedan tyvärr ur henne. Tina tävlade lite hoppning på klubbnivå LC-LB med henne.

Återigen såldes Angelina via Brolötens stuteri, nu till en familj ifrån Hallsberg. Angelina var då betäckt men kastade tyvärr fölet. Familjen hade en liten 9-årig flicka som hette Lina som red henne mest. Familjen lät betäckte henne igen. Den här gången med hingsten Värnbergs Orion RC 27. 1992 fick hon sitt andra föl, en liten hingst vid namn Rambo II (reg nr 33-92-3526). Rambo blev gulbrun med bläs.

1996 såldes Angelina vidare, till ägare nr 5, Jenny Brodin i Haninge. Jenny var westernryttare och tävlade en del med Angelina i western, vilket hon trivdes väldigt bra med. Framförallt i reining, som var Angelinas bästa gren.
Efter 4 år sålde Jenny henne till oss. Angelina hade då hunnit bli 18 år. Stephanie som då skulle fylla 10 år fick Angelina i födelsedagspresent hösten 2000. Vi hade tittat på 7 hästar innan vi hittade Angelina, eller rättare sagt vi hittade varandra. Samtidigt som vi ringde på annonsen på Angelina, ringde Angelinas ägare upp oss på den annons vi hade satt ut och sa att hon hade vår drömhäst. Lite öde över det hela!

I 10 år fick vi ha Angelina hos oss. En underbarare och snällare häst fanns inte att finna. Genomsnäll och genomtrygg både i sig själv och mot andra. Snabba galopper och skogspromenader tillhörde favoriterna, men även att stå och bli ompysslad i stallet. Angelina var en riktig enmanshäst. Samtidigt var hon alltid väldigt väluppfostrad och snäll när det t ex kom barn som ville rida på henne. Tänk så många små barn som fått lyckan att sitta på Angelinas rygg. "Angelina - den söta o fina" brukade dom säga :-) Hon bar dom så försiktigt hon kunde och var alltid så snäll så snäll.

I hagen var hon låg i rang, hon gick mest för sig själv en bit ifrån de andra. När man kom till hagen och ropade på henne:- Angeliiiina! lyfte hon alltid huvudet och spetsade öronen glatt och satte sedan kurs mot en. Hon kom alltid och följde en vart man gick. Ibland verkade det som om hon trivdes mer hos sin matte än hos sina hästkompisar.

Hon var en riktig vän som alltid ställde upp och aldrig var rädd för något. Man kunde alltid se på Angelina vilket humör hon var på. Oftast var hon glad och tillmötesgående och lite småbusig. I skogen tog hon sig fram precis var som helst, som en riktig bergsget. Inga backar var för branta eller snåriga. Hon älskade skogspromenader. Och när en stor äng bredde ut sig framför oss, då kom galoppen från 0 till 100 på första steget. Snabbare galopper var nog svårt att hitta. När vi red tillsammans med andra var det aldrig någon som kom förbi Angelina eller ens ikapp. Galopp var en av hennes absoluta styrkor. En snabb galopp med Angelina var oslagbar!

Den 11 maj 2010, strax innan hon skulle fylla 28 år fick hon somna in. Efter en tids sjukdom då hon hade diarre, tappade vikt och till sist matlusten åkte vi till Ulltuna för utredning. Då hade vi redan försökt alltifrån blodprov, träckprov, olika tarmbalanspreparat mm. Inget visade vad det var för fel, och preparaten hjälpte inte. På Ulltuna konstaterade man att Angelina hade buken full av tumörer. Det var många nybildade och förmodligen hade dom infilterat tarmen bl a. Hon skulle inta ha någon bra tid tillmötes så Ulltuna ville inte skicka hem henne i det skicket hon var och beslutet att låta henne få somna in lugnt o värdigt var det enda alternativet. I 3 timmar satt vi i hennes box på Ulltuna och tog farväl. Det var bland det svåraste vi upplevt. Älskade älskade Angelina som givit oss så mycket och som vi älskade så. Vetskap om att vi aldrig mer skulle ses, i den här världen i alla fall, var obeskrivlig. Våra minnen med Angelina är många och vi kommer alltid att älska henne och minnas henne med en saknad som aldrig försvinner.

Angelina, vi ses igen!

Angelinas familj Marie, Stephanie, Stefan och Alex


Välkommen
Data
Släkt
Bilder
Connemaror
Tillbaks till
HjortAfMi